U bent nu hier: Home » Loodgieter Service » Radiatoren

Radiatoren

Radiatoren installeren

U wilt een radiatoren laten installeren of verplaatsen? Op zoek naar radiatoren voor in de badkamer of in uw bijkeuken? We helpen u graag bij het installeren. Vraag een offerte aan!

Radiatoren berekenen

Als u kiest voor het laten aanleggen van nieuwe radiatoren in uw woning is het van belang te berekenen hoeveel radiatoren er nodig zijn om uw gehele huis te verwarmen.

Hoeveel radiatoren heb ik nodig?

Er zijn veel manieren om dit uit te rekenen. De ideale manier om uw radiatoren te berekenen bestaat echter niet. Dit komt omdat u rekening dient te houden met een aantal zaken. Denk hierbij aan de hoogte van uw huis en hebben we te maken met een alleenstaande of een rijtjeswoning? Wat voor vloer ligt er, hoe zijn de wanden behandeld en wat voor dakisolatie is er gebruikt? Hoeveel ramen heeft uw huis en hoe groot zijn deze? Een hoop zaken waar u rekening mee dient houden en zo kunnen we nog wel even door blijven gaan met factoren, die invloed hebben op de berekening.

Om het aantal radiatoren te berekenen houden wij rekening het volgende overzicht:

Ruimte Ideale temperatuur Vermogen nodig per m3
Entree 18 graden 70 W
Keuken 20 graden 77 W
 Slaapkamer 18 graden 70 W
Woonkamer 22 graden 85 W
Badkamer 24 graden 93 W

 

Op deze manier kunnen we snel calculeren hoeveel vermogen de verwarmingselementen in de betreffende ruimtes moeten kunnen geven.

 

Meer informatie? Neem contact met ons op!